Benzines

Met ingang van 1 oktober 2009 is er op de Nederlandse depots alleen nog Euro 95 ongelood beschikbaar. Met ingang van heden is het mogenlijk, bij ons Euro 95 ongelood met een superieure toevoeging te bestellen. Meer informatie, leest u hieronder.

Motoren leveren optimale prestaties

Ook in Benzinemotoren kunnen zich afzettingen voordoen in vooral het brandstoftoevoersysteem. Door de essentiële onderdelen schoon te houden (verstuiver,  kleppen), blijft de motor veel langer in topconditie. Daarom zijn aan High Performance Benzine krachtige reinigende stoffen toegevoegd die afzettingen tegengaan en zelfs de aanwezige vervuiling voor een zeer groot deel verwijderen. Dat vertaalt zich in de volgende voordelen:

  • een soepel draaiende motor
  • verbeterde prestaties en snellere respons van de motor
  • uw motor blijft langer in topconditie
  • de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen wordt gereduceerd
  • door de optimale gebruikscondities kan een lager brandstofverbruik gerealiseerd worden

 

Bescherming van het brandstofsysteem

Wanneer water (zelfs in kleine hoeveelheden) terecht komt in benzine kan dit ernstige roestvorming veroorzaken in het brandstofsysteem met mogelijk verstopte brandstoffilters en/of ernstige motorschade als gevolg. Daarom bevatten High Performance additieven waterseparatoren en roestwerende componenten. Hierdoor wordt de vorming van stabiele wateremulsies tegengegaan en wordt roestvorming in het brandstofsysteem zoveel mogelijk voorkomen.

Behoud van kwaliteit

Brandstoffen hebben de neiging om tijdens opslag te oxideren (dit noemt men het “verouderingsproces”). Tijdens dit proces worden vaste deeltjes gevormd (men kan dit herkennen wanneer verkleuring plaatsvindt in de brandstof). Deze deeltjes zijn uiteraard ongewenst in de brandstoftank, -leidingen en het injectiesysteem. De High Performance additieven verminderen dit oxidatieproces aanzienlijk waardoor de brandstofkwaliteit gedurende een langere periode gegarandeerd blijft.

Kwaliteitsgarantie bij biobrandstoffen

Detergentie wordt belangrijker bij de nieuwe generaties motoren en bij toevoegen van biocomponenten in de brandstoffen moet men in de toekomst meer rekening houden met een hogere gevoeligheid voor water en een snellere oxidatie bij stockage die door gebruik van additieven voor een groot deel worden tegengegaan.

Bestanddelen: Voordelen:
Detergenten  Reinigen doorlopend injectoren voor optimaal rendementVoorkomen afzettingen op kleppen en in de verbrandingskamer en verwijderen bestaande afzetting
Anti-corrosie Biedt preventieve bescherming tegen roestvorming
Waterafscheider Scheidt ongewenst water in opslagtanks zo snel mogelijk af
Anti-oxidanten Garanderen een constante productkwaliteit (ook tijdens langdurige opslag)
Combinatie van bovenstaande bestanddelen Brandstofbesparing en verhoging van het vermogen

Toepassing: alle benzinemotoren (zowel indirecte als directe injectie) voor personenwagens, tweewielers, lichte transportvoertuigen, plezierboten, enz.

High Performance Benzine Additieven zijn niet merkgebonden en zijn verkrijgbaar voor Euro95.

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.